26.11.2019 г., 23:57 ч.

Коледна молитва 

  Поезия » Свободен стих
1078 0 1

В тази светла нощ, тъй вълшебна и свята,

аз те моля, Боже, дари на земята –

на гладния Боже, най-топлата пита.

На болния здраве и дълъг живот.

На скитника Боже, дай уютен дом.

Изсипи над полята своя благодат –

нека налеят най-вкусния хляб.

Сложи под елхата за всеки подарък.

Във всяка кутийка сложи много здраве.

Вдъхнови поета със нови куплети,

дарувай спортиста със нови победи.

Всеки младеж да срещне любов,

чиста и голяма като благослов.

На всеки човек по земята –

подари ново сърце, голямо и щедро,

туптящо от щастие.

Да има във душите покой и светлина.

 

Моля ти се, Боже, направи това.

 

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно е за предизвикателството! Учуден съм, че не е в него...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??