Коледна нощ
В коледната нощ
очаквам чудесата
да се случат най-подир
за доброто на земята.
Нека мир да бъде!
Деца и радост
да споходят всеки дом.
Нека болката напусне
стареца, останал хром.
Снежинки заблестяват
кат звездици,
ветрове се гонят
с колесници
и надеждите
разнасят на земята,
в ясна нощ да спят децата.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени