Страшно весела година!
Мое стихче си замина!
То бе свежо и свенливо,
но и малко некрасиво!
Някой хлопна му вратата,
но така са правилата:
Няма как да съм обичан,
ако бъда неприличен!
Но обяви пак ще пускам
всеки вторник на закуска.
А през петък ще се мия
с много нежна гюдерия.
За да мога - да наричам
и на обич да обричам
всяка дама по-заможна,
утопично-невъзможна!
Здрава... весела година!
Да замина за чужбина!
Там поне край корифеи
и красиви орхидеи
да се къпя сред цветята
и съвсем по правилата
до бутилка черно Джони
да мечтая... милиони!
Ако случа пък с мадама
със богата холограма
да остана там до края,
да наричам... чак от Рая!
Плодна... весела година!
Догодина... до Амина!
Юри
Йовев
Ноември
2019 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени