24.12.2013 г., 16:24 ч.  

Коледна повеля: Ти нямаш други пътища!.. Оставаш. 

  Поезия » Философска
394 0 0

Коледна повеля:
Ти нямаш други пътища!..Оставаш.

Роди се в мен - една Надежда!
Роди се в мен - една Звезда!
Тя свети, повелява и повежда
напред към хоризонтната черта.

Там няма вече болка и умора,
там няма горест, мъка и беда,
с любов живеят вековечни хора
надвили всеки страх и суета.

Сред изворни мечти блещукат
свещени истини през векове
и звездни приливи препускат
дошли из необятни светове.

Ти нямаш други пътища.. Оставаш:
смълчан, гениален, извисен.
И знаеш - трябва да раздаваш -
утеха всекиму и светъл ден.

Лъчиста

 

 


© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??