24.12.2004 г., 10:21 ч.

Коледна приспивна 

  Поезия
860 0 1
(на дъщеря ми)

Ветровете вънка спряха
и снежецът пак вали,
сто камбанки отзвъняха,
спи, дете, заспи!

Песничките се изпяха,
по елхичките дори
светлинките догоряха,
спи, дете, заспи!

Ето - куклите заспаха
и една звезда гори,
стопля всяка тиха стряха,
спи, дете, заспи!

Тайна влъхвите узнаха
и поеха от зори.
Те подаръци избраха,
спи, дете, заспи!

През нощта ще дойдат плахо
с даровете си добри,
те мечтите ти разбраха,
спи, дете, заспи!


© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хехех, за Дайк - отдавна съм казал, че не го коментирам - ще кажат хората, че съм започнал да давам позитивни отзиви
Предложения
: ??:??