8.11.2017 г., 9:12 ч.

Коледна вечер 

  Поезия » За деца
1259 2 1

Коледна вечер

 

Бели, пухкави снежинки падат от небето.

Като малки балеринки кацат по полето.

Студ притиснал е земята. Слънцето не грее.

Вятър скита из гората и в комина пее.

 

Животинки где що има скрили са се вече.

Даже Мечо си облече вълнено елече.

Коледарски песни екват нейде в тъмнината.

Грее със искри вълшебни у дома елхата!

 

Коледа е! Тази вечер празнична и свята

със подаръци ще радва отново децата!

Кукли, пушки, барабани, влакчета, балони.

Камиончета, мозайки, дъвки и бонбони.

 

Нека вятър вие вънка, нека сняг натрупа!

Нека да си спи и Мечо в своята хралупа!

Вече имам чисто нови топли ръкавички!

Щом се съмне, ще ги сложа да ме видят всички!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прииска ми се отново да съм дете, да усетя онази простичка и същевременно толкова уютна атмосфера, мириса на домашни сладки и всички онези прекрасни подаръци, които често бяха я топли ръкавички, я шалче и шапка... Благодаря ти, Георги, че ме върна в онова хубаво време! Поздрав!
Предложения
: ??:??