Малък Зайко с име Пам,
тръгна гръмко - бам, бам, бам,
по поляни и баири
доброволци да издири.
Бе решил си зайко Пам
чета да направи сам,
да се трудят без отплата
в болницата на гората.
Срещна Мечо, после Лиско,
Вълчо, Катеричко, Мишко,
всички вкупом обещаха,
да помогнат в бедата.
Зайо рече: "Точно днес,
обявявам сбирка в шест,
нека всеки донесе
дар за болничко дете.
Ще ги сложим под елхата,
да зарадваме децата.
Нека всяко от сърце,
здраве с тях си избере!"
© Таня Мезева Всички права запазени