16.12.2009 г., 19:24 ч.

Коледни мераци 

  Поезия » Хумористична
3374 0 21

В нашата Родина мила,

се понесе новина -

Дядо Коледа пристига

от Европа със шейна!

Всички тук ще ни дарява

той с подаръци безспир,

може да се вдигне врява,

но ще има келепир!

На събрание квартално,

мъдрият ни домсъвет,

взе решение гениално,

да напишем ред по ред

коледните си желания,

но в културен словоред!

За студента от тавана,

най-голямата мечта

бе квартира с топла вана

и безплатна при това!

Хляб, пържоли, каса бира,

млада, хубава жена -

пожела съседът Киро -

туй се вика благина!

А пък русата комшийка

си поиска скромно днес:

„Подари ми, старче мило,

ако може,мерцедес”!

Баба Яна пък обърка

Дядо Коледа с Ливайн -

пожела чифт наколенки,

но с шикозен, нов дизайн!

Своето желание в рими

изпроводих му и аз -

я вземи, че донеси ми

някой готин Дядо Мраз!

© Ваня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??