22.11.2024 г., 9:17 ч.

Коледно 

  Поезия » Пейзажна
29 0 1

Коледно

 

 

Камина, огън, тишина!

Студ отвън и тъмнина!

Песен със познат рефрен!

Чаша вино, свят студен!

 

Уют! Огнени искри!

Прегръдка! Влюбени очи!

Цветни светлинки! Елха!

Смях! Целувка! Топлина!

 

Буря! Вятър! Зимна нощ!

Звън камбанен! Полунощ!

Вън пъртина! Сняг! Шейна!

Коледа е у дома!

 

Здраве, щастие, късмет!

На полето берекет!

Мир, любов и светлина

нека бъде на света!

 

22.11.2024 г.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??