23.12.2008 г., 17:11 ч.

Коледно 

  Поезия
699 0 0
Планината се усмихва на една звезда в небето.
Стряха радостно се гуши на планината в сърцето.
Ледена висулка на прозореца виси.
Вятърът навън песен някаква шепти...
Въгленче от бъдник, във очите ни блещука .
Тази нощ се сипе чудо и мечти се раждат тука.
Огнени звездички бягат в чаша старо вино.
Дъх на коледна погача сладко ни опива.
Виното ли е виновно, или съм щастлива?
Бъдни вечер, в теб танцува радост жива.
Малка коледна усмивка слагаш в моите ръце.
Тя за мен сега е всичко и надежда се зове.
Клонче от елха ти давам, стръкче от любов.
С Коледата утре идва, идва нов живот.
И какво, че всичкото туй е само в нашите мечти?!
Рождеството ни очаква, рождество звъни.

© Зорница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??