7.12.2019 г., 20:52 ч.  

Коледно наричане 

  Поезия
968 1 1

Наречени шестнадесет парчета,

стаени топло в баницата спят.

Като звън от сребърни звънчета,

пожеланията искрени звучат.

 

Да бъде здраве по земята,

да няма мъка и печал.

Да бъде щастие в душата,

че топлинка на някого си дал.

 

Да бъде радост по лицата,

веселие в очите да блести.

Спокойно детство за децата,

да са безгрижни техните игри.

 

Любов да бъде във сърцата,

живот да дава на света.

Благословия да са чудесата,

да бъдат сбъдната мечта.

 

Да бъде благоденствие за всеки,

в дома ни то да бъде гост.

Късметът ни да води по пътеки,

към желанията ни да бъде мост.

 

 

Коледен подарък за Човек (Анна Станоева),

по Коледарче  и  Коледна молитва

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледен подарък »

14 място

  862 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??