14.12.2010 г., 13:50 ч.

Коледно писмо до Бога - участие в Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Поезия
1226 0 11

Мамо, искам светеща машина под елхата да намеря.

Цялата от обич да пулсира, да подскача и трепери,

и ръце да има, мамо, като мен да е така „голям” -

щом усетя  те в съня ми, ето че с криле те галя  там.

 

Искам, мамо, край елхата да подскачам, да се смея.

С татко да броим игличките на клонките бодливи,

а душицата ми плаха с коледния дух ще пее -

(- Чуй ме, Боже, чуй ме, Боже милостиви.)

 

Мамо, татко, в коледната нощ  ви призовавам

и писмо до Дядо Боже вече съм изпратил

по небето, то навреме да пристигне се надявам

и поне във този миг да зърна душите ви хвъркати.

 

В писмото написах - не искам, Боже, играчки,

малък съм, но светеща машина не желая.

Само ако може да ми върнеш мама, татко -

за друго, Господи, не смея  да мечтая.

© Радослав Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??