1.03.2011 г., 18:46 ч.

Колелото на ада 

  Поезия » Друга
482 0 1

Какво от това, че си тъй богат -

в просяк бавно се превръщаш.

Не е без лихви този благодат

и тях, на онзи свят - ти ще връщаш!

 

Обет за вярност на дявола си дал,

с него лягаш, с него ставаш,

катран кафе сега ти е налял,

но на онзи свят отчет ще даваш.

 

Ала, за теб - това не е беда,

върти се колелото на ада,

готов за него - още от сега -

за теб  това ще е награда!

 

                Златко Станоев

 

© Златко Станоев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??