Mar 1, 2011, 6:46 PM

Колелото на ада 

  Poetry » Other
480 0 1

Какво от това, че си тъй богат -

в просяк бавно се превръщаш.

Не е без лихви този благодат

и тях, на онзи свят - ти ще връщаш!

 

Обет за вярност на дявола си дал,

с него лягаш, с него ставаш,

катран кафе сега ти е налял,

но на онзи свят отчет ще даваш.

 

Ала, за теб - това не е беда,

върти се колелото на ада,

готов за него - още от сега -

за теб  това ще е награда!

 

                Златко Станоев

 

© Златко Станоев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??