12.01.2008 г., 8:07 ч.

Колко? 

  Поезия » Философска
637 0 15

Колко дъждове ме заляха прималяла,

колко вятър погълнах с косите си?

Колко пъти морската шир

е люляла душата ми,

колко пъти закривах очите си?

 

 

Колко изгреви посрещнах непробудена,

колко пъти от деня бях прокудена?

Колко викове стаена подминах,

с хиляди озверени лица се разминах.

 

 

 

Колко сълзи преглътнах с отрова,

колко стонове загърнах без да споря,

във тъжното кристално огледало,

за сетен път това ще е начало.

 

 

 

Начало, нечовешки изживяно,

чакано, изстрадано, копняно,

начало от прелюдии превзето,

там, където нощува сърцето.

 

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??