24.03.2022 г., 19:51 ч.

Колко кафета 

  Поезия » Друга
405 0 3

КОЛКО КАФЕТА

 

Колко кафета крадеш от деня,

колко кафета делиш със нощта?

Имаш ли огън, кафе на зърна,

мелничка златна, джезве от луна?

 

Колко кафета изпиваш на час,

колко кафета сънуваш насън?

Имаш ли мяра, хващаш ли бас

с горско джудже, с бял таласъм?

 

Седем кафета - седем любови,

седем любови - толкоз луни.

Кой ли ги знае! Кой ги брои!

Нека кафето от страст закипи.

 

 

 

24.03.2022г.

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??