27.02.2018 г., 0:11 ч.

Композиторът... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
571 2 5

Композиторът...

 

Вече се случиха толкова много неща,

че преди да поискаш да спреш мига...

или пък да го продължиш без значение

отвъд нещата, всичко е отвъд нещата...

 

Загуби живота си, не веднъж, не дваж

отново и отново, докато, докато бягаше

загуби го отново и в другите си животи...

и изведнъж откри я по - жива от всякога...

 

По случайност или защото е било писано,

днес ти прие миналото си и бъдещето също,

независимо какво се е случило и ще бъде...,

щом прегърна мига, в който истински обичаш...

 

Твоето щастие върви ръка за ръка с тях,

тя ще те изслуша без да търси условия...

той те носи в душата и копнее да полетиш...

нещо искрено и съкровено има вече в теб...

 

Помня, че и преди познаваше всичко това
да живееш в тъмнината, а отвън е светлина
Но сега успя да различиш навреме живеца

от дима в огъня, в изгряването на феникса.
 

Разбра химерата на този, който се опитваше

да бъде човекът, който всеки искаше от него...

На този, който сляп остава в лъжата на това,

което други смятат за реалност, вместо него...

 

Всеки миг се случват неща, за които никой,

никой не знае и малко могат да ги видят,

тези чувства, които се виждат не със очите,

а със сърцето, само в кътчета на сърцето...

 

И днес целувайки лъчите на слънцето и луната,

рисуваш по пианото звездите на копнежите...

И в живота на всяка една твоя мечта откриваш,

че истински дишаш, че е красиво да живееш...

 

И макар, че понякога раните отварят вратите си,

вече не могат с отварянето си да затворят душата...

защото чувстваш значението да живееш своя миг...

а не този, който е бил мит или ще бъде легенда...

 

Днес и сега няма абсолютно никакво съмнение,

че гласът ти се измори да бъде глух и отъпкан...

Днес и Бог не може да те раздели с тази любов, 

съкро́вен миг, защото вече не бягаш като вчера...

 

Живота е любов, любовта е щастие, а щастието миг безкрайност...

 

 

 

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Честит празник, Катя! Честит празник на всички!
  • Честит празник, Лили!
  • Благодаря ви, Тони и Катя за хубавата енергия, благодаря на всички поспряли се тук да прочетат! Поздрави!
  • Много ми хареса стиха ти , Лили!Поздравления!
  • Толкова истинско! Стигаш на дълбокото, красиво е! Уау!
Предложения
: ??:??