1.06.2015 г., 21:26 ч.

Компютърът 

  Поезия » За деца
554 0 0

О, Дете! О, мой царю всезвèзд!

В дебрите ми влез и пребродѝ ме! -

Волята ти ще изпълня с чест! -

Предан съм ти и недей щадѝ ме!

 

По клавишите ми щракаш ти -

букви, знаци и числа изписваш!

А сърцето ти в захлас тупти

и се чудиш, и дивѝш, и слисваш!

 

Аз съм твой приятел съкровен! -

Най обичам теб и се старая

да не бъркам, за да вярваш в мен

и чрез мен да усвоиш безкрая!

 

Нека двама с теб напред вървим

към познания и съвършенства!

Нека бъдещето доближим

и светът чрез нас да благоденства!!!

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??