13.06.2018 г., 9:06 ч.

Концерт 

  Поезия » Друга
279 0 4

                 Песен пеят пъстри птици,

                 в куп събрани на черница,

                 а отдолу две лисици

                 легнали са на тревица.

 

                 Слезте долу, мили, сладки,

                 че сме глухи, остарели.

                 Да не правим ний догадки

                 колко "ре"-та сте изпели.

 

                 Колко "до"-та, "си" бемоли.

                 Колко тона, полутона.

                 "Сладки пеещи пържоли,

                 слезте бързо вий от клона!"

 

                 Лесно сетили измама,

                 птички литват във простора.

                 Тази публика отбрана

                 всички знаят я от мама.

 

 

                 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??