13.06.2007 г., 17:03 ч.

концерт в главата ми 

  Поезия
576 0 8
Не мога да изтръгна музика
от старото пиано във главата ми.

Понякога мелодията дръзка
разлива се по цялото ми тяло,
в зениците ми в зарево се пръска
и ноти непокорни ставам цялата.

Но днес ми е минорно-дъждовито.
Пианото мълчи. И аз със него.
Клавишите му счупени подритвам...
Бемоли-мигове се вият дрезгаво.

Заплитам петолиние в косите си -
ще пиша нова музика - мажорна!
С чинели и цигулки са наситени
последните ми мисли непокорни.

Не ми е нужно старото пиано -
за новата мелодия готова съм.

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??