И ненадейно пада вечерта.
Салваторе Куозимодо
Мустангите на лятото-
слънчеви стрели галопират
от хоризонт до хоризонт:
кого и как ще отнесат
този ден към залеза?
Нощта тайно ще разказва
сънища на посветените.
© Стойчо Станев Всички права запазени
Приеми моите поздрави!