7.12.2011 г., 18:57 ч.

Копнеж 

  Поезия » Любовна
824 0 4

Копнеж

 

Сладки думи, чувствена усмивка
от устни мили и желани.
Да остана поне за миг почивка
върху чувствата постлани.

Единствена картина - за утре обещание,
от очите кротки с поглед устремен.
Да остана в бленуваното предвещание -
без теб да нямам никога ни ден!

Милувка сластна, полъх нежен
от дъх на грижовно ти сърце.
Да остана в този миг безбрежен,
затворил любимото лице.

Нощта избутвана от светъл ден, облян,
мечтата срутва, пада от високо.
Слънцето изпепелява искания блян,
налага истина, дори да е жестоко.

Върви си, ден, ела ти, нощ!
Ела и донеси успокоението свое.
С теб копнежът придобива мощ,
туптене дава на сърцето мое.

© Латинка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??