21.01.2009 г., 0:42 ч.

Копнеж 

  Поезия
597 0 2
Един за всички, всички за един,
попиват миговете тъмнината,
в сияние на вятър силен и неповторим,
във на красиви самодиви самотата.

Пречупва се далечното единство
на световете, тъпи, прозаични,
на стара мома тъжното моминство,
на всички вас страховете себични.

Потъва в тишина прокълнатото блато
на тез, които вчера фаворити бяха, 
разчупват се окови, идва лято
и шества на поезията красотата.

Умират всички тъмни мисли,
или по дупките във минало се крият,
една идея светла ги пречиства,
идеята, че днес е някой влюбен...

© Христофор Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами аз съм си такъв, безидеен олигофрен, почвам да пиша пък каквото стане и после просто си избирам произволно заглавие от тълковния речник...
  • между заглавието и последния ред идеята нещо ми избяга...
Предложения
: ??:??