12.05.2019 г., 10:36 ч.

Коприната е плат за луди... 

  Поезия » Любовна
547 3 8

Омръзна ми от ниски по̀лети, 

и взорът ми по най-високото, 

където Го̀спода го молех,   

а грешно карах през просото... 

Омръзнаха ми пеперудите. 

(и шепота на жадни устни). 

Коприната е плат за луди.

(Калта в ушите не е вкусна). 

Омръзна ми да съм дъждовен. 

Омръзнаха ми всички облаци. 

И всякога да съм възможен - 

причина за душевни болести... 

Сега бих искал свободата си - 

крила без опит за летене. 

История - чудата,  истинска, 

но не и чудна толкова за мене... 

Една любов без грам горчиво, 

която носи блага вест. 

Такава - да се чувствам живо, 

и някак да ми е по-лесно. 

Омръзна ми да бъда лошият. 

Омръзна ми да съм отчаян. 

Какво е толкова пък пошло, 

да изживееш първо краят, 

и да остане безметежното -

това усещане за нещо хубаво, 

отново влюбен до небрежност, 

и да остана нежен и уютен... 

 

Стихопат. 

/Danny Diester/

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??