Нощ, море от светлина светлува в мрака,
и пориви на шепнещи криле
милуват полузрака,
и песни пеят над заспалото море.
Там сред тишината на простора,
понесъл се през ясното небе с лъка
ловува Орион с лика на матадора
и призовава там Бика.
© Кристиан Ковачев Всички права запазени