20.05.2011 г., 17:04 ч.

Кошмар 

  Поезия
482 0 0

Принуди ме с условията твои...

и впуснах се към ада в бяг метежен,

изпих подадените ми отрови,

душата вледени коктейлът снежен.

 

Студът започна да ме консервира

и спомените да приспива в мен,

във тежкия сумрак смъртта прозира

и всеки вик кошмарен, задушен...

 

Душата суха, ялова и празна,

от удари, сърцето, на решето...

картина няма... цапаница грозна,

защото в мене всичко е проклето.

 

Тук страшно е, където ме доведе,

къде ли е обратната пътека,

главата натежа и поглед сведе -

сънят се свърши, будя се полека...

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??