24.08.2012 г., 10:59 ч.

Кошмар и мрак, и страх, и гибел... 

  Поезия » Философска
446 0 1

Преди тук било е море,

скали под водата са спели,

и пак ще бъде, щом умре

светът ни под вълните бели.

 

Навред се ширят градове –

затвори от метал и камък,

и мислим се за богове,

щом в дланите ни грее пламък.

 

На всяка твар сме господари –

кошмар и мрак, и страх, и гибел,

на светлината – тъмничари

във свят ограбен и загинал...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??