24.10.2021 г., 12:58 ч.

Костенурката 

  Поезия » Хумористична, За деца
217 0 0

 

 

       Баба костенурка

       един ден си рече :

       при моята булка

       ще отида вече,

       то не е дале4е -

       през два-три баира.

       Багаж взе да сбира.

 

       Първо си облече

       новото еле4е,

       на гърба си сложи

       раница голяма,

       а в нея положи

       дарове за двама.

 

       Тръгна рано-рано

       да върви по хладно.

       На едното рамо

       да не и е гладно

       закрепи храница,

       взе си и паница.

 

       Мина лято,зима,

       все още двамина-

       сина и снахата,

       чакат я, горката.

 

 

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??