28.03.2015 г., 14:32 ч.

Котенца 

  Поезия » За деца
1271 1 5

КОТЕНЦА

 

Малки котенца игриви,

палави и закачливи,

те дечица са на мама

нашта хубава Писана.

 

Братченце и две сестрички,

много хубави са всички,

по цял ден скачат, играят

и умора те не знят.

 

Взели на баба кълбото,

без да им мигне окото,

омотали го край коша,

баба уж пък не е лоша,

 

но щом тази беля вида

силно им се разкрещя.

А на Шаро песа ни стар,

на баба добрият другар

 

качиха се на главата,

той ушите си замята.

Шаро  вече много стар е,

ама иска да играе

 

с тези котенца красиви -

едно бяло, двете сиви.

Всички вкъщи ги обичат

и със панделки ги кичат.

 

А пък майчица Писана

свойта песничка захвана

силно, радостно замърка,

после тихичко захърка.

 

Котенцата изморени,

легнаха ù до корема,

кротичко те зажумяха,

после сладичко заспаха.

 

 

 

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??