Виж, котенце пристъпва
босичко по снега
и плахо то потръпва:
Какво ли е това?!
Защо му е студено
на босите крачка?
Със лапичка смутено
докосва то снега.
С езиче близва плахо,
отскача веднага,
снежинка лекокрила
в нослето му влетя.
Уплашено то кихва
и тича към дома -
за него първа зима,
първи сняг е това.
© Надежда Всички права запазени