26.04.2008 г., 10:51 ч.

Котка 

  Поезия » Философска
532 0 1

Котка - демон,

гледа ме от тъмен ъгъл.

Котка - демон,

със очи блестящи,

взира се в душата.

Пак остри нокти,

пак ловува скришом

в лов на тайни.

 

Пак се срещнах

с тази котка - демон.

Този път при залез слънце,

гледайки с немигащи очи,

гледаща през моята душа,

пак достигна тайната

и пак я улови.

 

Струва ми се

тази котка - демон

не е сън наяве.

Тя чудовище е,

от  отвъден свят  пристигнало.

Тя е черен гарван,

долетял на лобно място.

© Илия Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вече ти го казах, но нищо не ми пречи да се повторя, нали? Харесва ми , при това много. Както винаги не съм напълно убеден дали разбирам посланието ти изцяло, но какво да се прави, това е една от идеите на изкусвото, било то и аматьорско, нали така...
Предложения
: ??:??