5.06.2007 г., 13:13 ч.

Kотките 

  Поезия
553 0 5


Котките обичат да е топло -
мекичо, удобно - просто Дом.
Смокини си растяха на Стамопло.
Сега растат хотели - Alfa, Beta, Rome.

Отива си уютът. Топлотата;
Крещи бетонно в грозните грамади.
Напудрени и чужди важно крачат,
преливат от мангизи препечени номади.
*
Плажът пуст и див - наш до болка!
Огради!  До небе високи.
Не питам кой, защо, от де и колко.
Знам само, че е грешната посока!
*
А, Котките обичат Топлината... 

10 Февруари 2006, Стар Уей, Средиземно Море.

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??