24.04.2007 г., 6:17 ч.

Коя си ти в завивките до мене? 

  Поезия
692 0 10
 

***





Коя си ти  в завивките до мене?

При мене ли ?

Край  мен  ли?

Или - с  мен?...

Хотелска анонимност.

И студено.

В стъклото - скреж.

Вън - пуст неделен ден.


И дим цигарен в стаята витае,

и кротко в огледалото отплува

с опашка на въпрос

без сам да знае

жадува ли?

Сънува?

Съществува?...


А в  дъното на килнатите чаши

целунатото снощно  вино   грей...

И някак присмехулно се поклаща

удавеният в него полилей...

© Забраван Забраванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??