***
Коя си ти в завивките до мене?
При мене ли ?
Край мен ли?
Или - с мен?...
Хотелска анонимност.
И студено.
В стъклото - скреж.
Вън - пуст неделен ден.
И дим цигарен в стаята витае,
и кротко в огледалото отплува
с опашка на въпрос
без сам да знае
жадува ли?
Сънува?
Съществува?...
А в дъното на килнатите чаши
целунатото снощно вино грей...
И някак присмехулно се поклаща
удавеният в него полилей...
© Забраван Забраванов All rights reserved.