Саксофонът е модерен музикален инструмент,
той е любимецът на всеки диригент.
Баритон, тенор, алт, сопран,
семейство саксофони и със звук подбран.
На саксофон се свири рок и джаз,
но и народна музика... у нас.
Козлето го избра и хей така
в оркестъра веднага му подадоха ръка.
То седна в първата редица
и... ето "мееее" засвири ръченица.
© Иван Иванов Всички права запазени