С откраднотото щастие не можеш
да върнеш на живота радостта:
болезненото чувство ще тревожи,
в душата пак ще има празнота!
Отхапваше от чувствата с охота -
днес върху бели листи ги роиш!
А как ще редактираш сам живота
така, че утре пò да го цениш?!
Разтваря той врати пред теб широко,
дарява те с любов и свобода!
Но гледаш ли на него отвисоко,
в замяна ще получиш самота!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени
Поздрав!