Крадецът на деца!
Осъден в сто държави!
Навсякъде в света!
Сега, какво ще прави?
Ще лъже - докога?
Ще плаши със ракети?
Със ядрена война?
С чеченски мурафети?
Но… руската душа
макар и днес да вярва
в имперските слова
на дребничкия варвар,
набързо ще реши,
че вождът - дядя Вова,
държавата крепи
със “Новичок” отрова.
И мигом, топ злодей
с душа на руска мечка
ще тури в мавзолей,
без право… на засечка
”любимия” си вожд,
джудистът Вова Путин,
в една чудесна нощ,
или в прекрасна утрин,
Това го чака днес
съветският диктатор,
а може би… арест?
Във Хага, в изолатор?
Той там ще е добре,
защото наш доносник,
с години, с векове,
цигарки… ще му носи.
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени