12.11.2004 г., 2:35 ч.

Край 

  Поезия
1263 0 3

Още помня нашта среща, онзи пръв прекрасен миг,

сърцето ми туптеше тъй горещо, както никога преди.

Не ще забравя никога това, което казах ти с очи,

и никога не ще забравя начина по който ме погледна ти.

 

Аз мисля си, дори съм убеден, че ме разбра, какво ти казах.

Дори си мисля, че ми отговори с онези хубави очи.

Ти каза ми и думите ти бяха много мили:

“Обичам те! Обичай ме и ти!”

 

Аз помня тези думи и никога не ще ги аз забравя,

и погледа ти мил аз никога не ще забравя.

“Гаси ли се туй що не гасне?” бе питал някога един поет.

“Не се гаси!” му отговарям аз и почвам следващия мой куплет.

 

А този мой куплет си има име, но името не ще ти кажа аз.

Това красиво име стои пред мен във този час.

И името красиво нима ще разгадаеш ти?

Спомни си твоите красиви думи: “Обичам те! Обичай ме и ти!”

 

На този стих така прекрасен не мога аз да сложа край,

защот’ “не се гаси туй що не гасне” и има плам това което в мен гори.

И този плам е толкоз силен, и толкоз мил, и толкоз нежен,

че би разпалил в някой дори и буца лед и облак снежен.

 

Така, че вече ясно е почти, стихът ще има собствен край,

ако този край го сложиш ти!

И таз любов, кат този стих ще има собствен край почти,

ако този край така невинно го сложиш ти и само ти!

© Георги Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • има край,и няма такова нещо което не гасне,любовта е едно от първите неща който гаснат най-бързо,както всичко си има начало така си има и край...
  • С риск да се повторя и потретя но много ми харесва
  • първия куплтет май ми хареса най-много,но и другите си ги бива.
Предложения
: ??:??