10.06.2016 г., 20:17 ч.

Край реката 

  Поезия » Друга
356 0 0

Край реката

 

Вървя сега край селската река
и спирам се да я погледам.
Не беше тя обраснала така
и по е мътна, както гледам. 

 

В средата тънка ивица шурти.
А някога бе по-голяма...
Тя в гьоловете риби не върти!
Не виждам и дълбоки ями!

 

И в този тъжен каменяк...
С ръце тук риби сме ловили
и после в гьоловете за капак,
със плуване творяхме сили.

 

Не съм сега онуй момче
с мечти за бъдното големи.
По инак днеска времето тече...
И радостите по ги нямам!
11.07.2014г.Драгойново

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??