8.07.2009 г., 16:20 ч.

Крайбрежна буря край художествена галерия 

  Поезия » Друга
735 0 10

Светкавиците се застреляха.
Окото им не мигна.
Зениците забелиха
и се търкулнаха по керемидите
издъхвайки дебилно.

В търбуха на скалата мидите
си мислеха, че това е кастинг
и се разкрачиха пред първия червен
омарски задник.
....
Художникът не ги видя
кореми как надуват.
Художникът не вникваше в самото битие.
Пет лева върху бара изрисува 
за някакво поредно питие.
Като поляк със бирата го смеси
безсилието да забрави,
ебаси...
гларусът му се удави.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??