1.06.2016 г., 21:01 ч.

Крал 

  Поезия » Гражданска, Бели стихове
710 0 2

 

 

Малкият принц порасна...

Стана крал и владееше

много чужди емоции,

и спомени,

пазеше нечии реликви,

и криеше тайни и понятия

непознати за повечето от нас.

Много неща бяха под неговата власт,

но рядко той самият беше.

Той не търсеше път

към своята планета,

живееше в боксониера

от треперещи мечти.

Намери си нова роза

и я засади в парка отсреща

за да се наслаждава на хората

които я заглеждат срамежливо.

Вместо лисица имаше куче,

с което тичаха сутрин в 5

до Бунарджика и обратно.

Интересно е че не търсеше принцеса

той хапваше такава сутрин.

С кашкавал.

Търсеше своята кибритопродавачка

да го види и да го подпали

като маранята през август

по асфалта на Гладстон..

© ДИВИЯТ КОН Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • любими приказки и любим град
  • ''Търсеше своята кибритопродавачка
    да го види и да го подпали
    като маранята през август
    по асфалта на Гладстон..''
    Много ми допадна.
Предложения
: ??:??