27.12.2018 г., 23:05 ч.

Красива си когато спиш 

  Поезия » Любовна
629 1 1

Красива си, когато спиш,

след диви бури укротена.

С дъхът си в моя се топиш,

пълзиш по крехките ми вени.

А, аз в самотния ти сън

да вляза искам неусетно...

Не ме оставяй сам навън

с едно мълчание бездетно.

Желая да те видя там,

където всяка нощ отиваш.

Камбана тъжна в празен храм

съм в оня миг – щом пак заспиваш.

Лежа от жажда изтощен

по твоя сън – неспирна вечност.

Презрях гладът си настървен

по теб – вълшебнице далечна.

 

Красива си, когато спиш,

а аз до теб, като бездомник

се моля да ме приютиш

в сънят си тих, за да те помня,

и в мойте сънища дори,

когато с друга се сънувам...

Да помня, как ще ме боли,

когато в теб не съществувам.

© Стела Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова страстно, силно и пълно с разрушителен копнеж, желание, любов!! Много ми харесаха метафорите! 😃💘
Предложения
: ??:??