17.07.2008 г., 9:46 ч.

Красива си! Защо не ми стига това? 

  Поезия » Философска
906 0 14

Eсен, аромата ти прощален чувствам

и пъстрия, попрезрял вкус на деня

долавям с небцето си. Толкова пусто

е някак... И хладна е вече нощта.

 

Признавам – опитвам да те харесам.

Запушвам с длан устата на страха,

че ти на зимата си предвестник.

Красива си! Защо не ми стига това?

 

Небето ти синьо е като през юли,

слънцето още по августовски блести.

Клонките, шарени чорапки обули,

за плаж ли се готвят? Едва ли... Прости,

 

но някак не успявам да те приема.

Вероятно защото и в моя живот

Есента наближава. Ужас ме обзема...

А времето, казват, няма обратен ход.



 

© Деси Копчалийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??