31.08.2022 г., 18:31 ч.

Краснопис 

  Поезия » За деца
900 0 7

Вчера моят татко рече:

,,Много зле си бе,човече!

Пишеш, ала със краката.

Тъй ли учат даскалята?"

 

Тя и мама ме нахока:

,,Всички ти се смеят в блока.

Погледни си краснописа,

чак и баба ти стъписа!".

 

Аз ,все пак, се позамислих.

Ето и какво измислих-

тука има в чекмеджето

книжки с надпис-,,за детето".

 

Скоро аз не съм ги чел,

но си имам вече цел-

хем ще бързо ги прегледам,

хем ще буквите огледам.

 

Ще трябва, без да се поспирам

ръката си да потренирам.

От буквите, от мен написани

всичките да бъдат слисани!

 

Хей, този том на братя Грим

ми беше и ми е любим!

Тъй приказките ще науча,

дано и с краснописа случа!

 

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пак ли книга, хайде стига! »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??