30.03.2010 г., 11:28 ч.

Красота 

  Поезия
381 0 1

Красива

Питаше за името си -

беше го забравила

забързана

след Времето

да тичаш

на Другите

да даваш милостиня

Ти имаш право -

но първо трябва

да дадеш

Вземи -

но първо дай

на бедния

от своите години

постижения

и истини

Първо той

от теб да пие

първо другият

а после ти

Красива -

питаше за името

'' Красива'' значи -

ти танцувай

задача е на друг

да гледа

и да бди

Ти тичай

и вдишвай

дъхави треви

Люби Любимия

не подходящия

и раждай

своите не нечии

съдби

Което пее

плаче

и се смее

което гали

и раздира

Бяла риза

ритъм див

Шепот на Богиня

и крясък на Жена

Красива -

това е името ти

© Кирилка Пачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Незнам ,коя е но наистина Красива и подхожда!!!Поздрави коралче и топлинка!!!
Предложения
: ??:??