В танца на голи човешки тела,
изпълняващи танца на Любовта -
тантра има само красота.
И красиви са те, и летят, и се реят,
и в този вихрен стремеж
те изпадат в екстаз -
все едно свещена мантра.
И питам аз - щом всичко е красиво,
Той - Виночерпецът, нарича ли това грехота?
Или пак си е само човешка глупава суета?
Или спирачка за още непораснали,
или неузрели, или пък още неродени?
© Есфир Асфар Всички права запазени