26.05.2016 г., 16:15 ч.

Красота 

  Поезия
342 1 0

Виждам глупава, празна гугутка;

безцелните славеи над усмихнатия фотограф

после виждам безброй почитатели в новата страница

именувана „Природна красота“

Теб не ща, съзаклятнице,

бързо предаваш ме

ти съществуваш да лъжеш света

че е смислено, истинно, правилно, весело, просто заради хубостта.

 

Знаеш ли? Престани. Мразя толкова тази илюзия

ти нараняваш едни

и на гарвани, плъхове, паяци, гущери

хубостта (тоест щастието) взимаш за миг.

 

А аз ще замълча, ако получа красота...

© Емил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??