Виждам глупава, празна гугутка;
безцелните славеи над усмихнатия фотограф
после виждам безброй почитатели в новата страница
именувана „Природна красота“
Теб не ща, съзаклятнице,
бързо предаваш ме
ти съществуваш да лъжеш света
че е смислено, истинно, правилно, весело, просто заради хубостта.
Знаеш ли? Престани. Мразя толкова тази илюзия
ти нараняваш едни
и на гарвани, плъхове, паяци, гущери
хубостта (тоест щастието) взимаш за миг.
А аз ще замълча, ако получа красота...
© Емил All rights reserved.