30.06.2019 г., 15:16 ч.

Красота на парчета 

  Поезия » Любовна
330 0 2

Понякога ми казват,

че съм красива като кукла Барби, 

а аз виждам себе си грозна и стара.

Къде бъркам тогава?

Най-лошо е, ако се почувствам нежелана,

Всичката ми красота излишна става

И започва да се бори за оцеляване тогава 

Като вирусна клетка и антитяло.

И е страшно.

И е ужасно.

И е хаос.

Мислите ми започват като мравки да бягат-

Първо вкупом, а после безредно хукват и се разпилява.

След това цялата аз се разпилявам

и не мога никак да се събера.

Явно само ти го можеш.

Затова Любов те викам,

Моля се да дойдеш.

Където и да си,

ела при мен сега.

Ела, заедно да съберем

парчетата красота.

 

*** ***

© Десислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??