Научи се да виждаш красивото
даже скрито във кофа за смет.
Не забравяй, че даже и в сивото
са събрани нюанси безчет.
Красотата е не в съвършенството,
ни се мери с теглилки, с числа.
Тя е радост по детски извираща,
щом случайно снабдим се с крила.
Красотата донася ни щастие,
тя обаче е често на лов.
Тя разбунва в душите ни страстите
и земята тресе от любов.
Красотата е вечна амбиция
и ни често подлага на стрес
Всеки иска да бъде в кoндиция,
вcякa иска да блеснe c финec.
Красотата не е кариера,
но пък често отваря врати
и понякога с малки афери
в обществото престиж си гради.
Красотата - разглезено лека
ни напуска без жал и следи,
И вървим ли по крива пътека
ще изпаднем във гьол от беди.
© Таня Гулериа Всички права запазени